Bezpečnost potravin

Na základě aktuálních vědeckých poznatků bylo vypracováno hodnocení potravin vyráběných ze surovin, při jejichž produkci byla použita moderní biotechnologie.

CAST (Council for Agricultural Science and Technology) je mezinárodní konsorcium 37 vědeckých a profesních společností, které představuje zdroj vědeckých informací pro potraviny, zemědělství a životní prostředí. Dne 31. října 2005 uveřejnil CAST nový komentář k bezpečnosti potravin vyráběných za použití biotechnologie. Uvedený komentář pod názvem “Crop Biotechnology and the Future of Food: A Scientific Assessment” byl vypracován jako odezva na současné obavy z používání biotechnologie při produkci zemědělských plodin a následně vlivu moderní biotechnologie na bezpečnost potravin a životní prostředí. Komentář je k dispozici na internetových stránkách http://www.cast science.org/cast/src/cast_top.htm.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *