Centrum pro boj s alimentárními onemocněními

Společnost EBI Food Safety otevřela první podnik pro průmyslovou výrobu bakteriofágů.

Nizozemská společnost EBI Food Safety oznámila otevření prvního podniku pro průmyslovou výrobu bakteriofágů v západním světě. EBI Food Safety (společnost pro biologické vědy zamřená na výzkum, vývoj a komercializaci antibakteriálních způsobů řešení bezpečnosti potravin založených na technologii bakteriofágů) vybudovala v Nizozemí Centrum pro fágovou technologii, které by mělo produkovat prostředky k potírání alimentárních onemocnění. První šarže preparátu Listex P100, což je nejnovější produkt společnosti pro listeriím, by měl být k dispozici v červenci t. r. Společnost EBI Food Safety je prvním producentem komerčních antibakteriálních prostředků založených na využití bakteriofágů. Preparát Listex P100 je určen k potírání patogenních bakterií rodu Listeria, které vyvolávají závažná alimentární onemocnění, která jsou vážnou hrozbou v Evropě i v USA. Preparát obsahuje bakteriofágy, které se přirozeně nacházejí v ovzduší a ničí škodlivé bakterie bez nepříznivého ovlivnění humánního, animálního nebo rostlinného objektu. Otevření Centra je podle společnosti EBI „mezníkem v historii fágové technologie“, který posílí pozici EBI Food Safety jako vedoucího představitele na poli aplikované bakteriofágové technologie a boje proti nebezpečným bakteriím. Více informací najdete na adrese http://www.fdin.co.uk/news/index.php

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *