Certifikace systémů managementu bezpečnosti potravin

Norma ISO/TS 22003: 2007 schválená k přímému používání v ČR doplňuje normu ČSN 56/0834: 2007.

Dne 15. 2. 2007 byla vydána technická specifikace ISO/TS 22003: 2007, která je určena pro certifikační organizace provádějící akreditaci pro certifikaci systémů managementu bezpečnosti potravin podle normy ISO 22000: 2005.
Jsou v ní formulovány také požadavky na délku trvání auditu. K základní době auditu (v potravinářství 1,5 dne) se přidává, (pokud má podnik zavedeno více plánů HACCP), půl dne za každý plán, dále čtvrt dne, pokud podnik nemá certifikovaný systém řízení a dalších až pět dní podle počtu pracovníků podniku.
Norma je schválena k přímému používání v ČR a doplňuje tak normu ČSN 56/0834: 2007 – Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na orgány provádějící audit a certifikaci systémů managementu bezpečnosti potravin.
Kvalita potravin 2007(7)2:29.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *