Chlazené kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

Praha 15. června 2015 – Zásilka tří tun chlazeného kuřecího masa z Polska obsahovala bakterie Salmonella enteritidis. Přítomnost patogenních mikroorganismů potvrdily v závěru minulého týdne laboratorní testy Státního veterinárního ústavu. Státní veterinární správa zároveň vložila informaci do systému RASFF (Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva). Přestože vzhledem k datu spotřeby (7. června 2015) již není maso v tržní síti, může se část inkriminované šarže ještě nacházet v mrazničkách některých spotřebitelů. Státní veterinární správa proto považuje za vhodné na tuto skutečnost veřejnost upozornit.

Identifikace výrobku:

Název:                                                 Kuře bez drobů, sk. A, čerstvá drůbež

(Kurczak schlodzony świeźy, Klasa A PN-A-86520, Kurča chladené, čerstvá hydina)

Číslo šarže (shodné s datem porážky):

3. 6. 2015

Datum spotřeby:                            7. 6. 2015

Výrobce:                                            TWIST Sp. z o.o., 44-210 Rybnik, ul. Pod Lasem 79, Polska

Původ zboží:                                     Polsko

Identifikační číslo výrobce:         PL 24153902 WE

 

Zásilka byla distribuována výhradně v České republice mimo jiné prostřednictvím řetězců COOP, Tesco, společností MP Krásno a četných drobných odběratelů, a to v různé formě porcované na díly jako: kuřecí prsní řízky chlazené, kuřecí křídla chlazená, kuřecí stehna chlazená, kuřecí čtvrtky chlazené, kuřecí steaky chlazené a kuřecí ořez chlazený.

 

Pokud má někdo kuřecí maso z inkriminované šarže stále ve své mrazničce, může zakoupený výrobek vrátit v místě prodeje.*

 

 

 

 

Mgr. Petr Pejchal

Tiskový mluvčí SVS

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *