Hamburgery s masem z klonovaných krav

Americký list The Washington Post uvedl, že už příští rok by mohli konzumenti hamburgerů ve Státech narazit ve svém oblíbeném jídle na maso klonovaných zvířat. Podle zprávy nedávno vydané Národní vědeckou akademií (NAS) je údajně klonované maso neškodné a akademie sama doporučila uznat klonování za běžnou zemědělskou metodu.

„Myslím, že naše zpráva hovoří jasně a zřetelně,“ prohlásil biolog Eric Hallerman z akademie. „Otázka bezpečnosti potravin z klonovaných zvířat je podle nás vyřešena,“ dodal s tím, že maso a mléko z klonovaných zvířat označuje za naprosto neškodné. Hallerman věří, že státní úřady vydají povolení k prodeji takových potravin do konce roku.
Na amerických farmách je nyní necelá stovka klonovaných zvířat. Jsou to elitní chovné kusy, jejichž cena se pohybuje až kolem 20.000 dolarů za kus. Rovněž japonští biologové uveřejnili studii, která prohlásila mléko a maso z klonovaných zvířat za neškodné.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *