Hodnocení zdravotních rizik na úrovni ČR

Aktuální informace českých vědeckých výborů

Snaha o maximální využití vědecky založeného hodnocení zdravotních rizik na úrovni EU řeší EFSA – Evropský úřad pro potraviny a FVO – Potravinový a veterinární úřad, který publikuje na evropských stránkách: http://ec.europa.eu/food/fvo/index_en.htm
V rámci ČR existuje 5 vědeckých výborů. Podrobné aktuální informace o činnosti jednotlivých vědeckých výborů jsou k dispozici na webových stránkách:

výbor veterinární: http://www.vri.cz/default.asp?page=news/fsafety.asp
výbor výživy zvířat: http://www.vuzv.cz/v_vyzivy.htm
výbor pro potraviny: http://www.chpr.szu.cz/vedvybor/vvp.htm
výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva http://www.scgmff.cz
výbor fytosanitární a životního prostředí: www.phytosanitary.org

Informační centrum bezpečnosti potravin poskytuje informace na stránkách: www.bezpecnostpotravin.cz. Nově byly zprovozněny webové stránky: www.viscojis.cz, které jsou zaměřeny na posilování povědomí mládeže ve věku 13 až 17 let o problematice výživy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *