Inspektoři Slovenské potravinové správy

zjistili nedostatky v dodržování hygieny, označování doby spotřeby potravin a ve složení mléčných výrobků.

Při mimořádné listopadové kontrole 254 výrobků prodávaného zboží byly zjištěny vážné nedostatky: u masných výrobků inspektoři zjistili třikrát prodej po době spotřeby a v 27 případech nedostatky v dodržování hygieny; u 248 mléčných výrobků z 218 prodejen inspektoři kontrolovali obsah tuku, sušiny a vody, 20 vzorků přitom nevyhovovalo, výrobci deklarovali vyšší obsah tuku, než zjistili inspektoři. Uvádět pouze data balení je podle předpisů nedostatečné. V některých případech prodejci uváděli u sýru, tvarohu nebo brynzy dobu spotřeby pět dní po přebalení, legislativa umožňuje maximálně 48 hodin. Speciální prověrka kvality následovala po zářijových a říjnových kontrolách prodávaných potravin; kontroloři tehdy zjistili, podobně jako v České republice, závažné nedostatky v prodeji.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *