Maso v zaplavených oblastech se kazí

Domácnosti, restaurace, řeznictví, obchody se co nejdříve musejí zbavit potravin, které znehodnotila voda nebo těch, které byly několik dní v lednicích bez proudu. Jen sklady podél Vltavy zatím zlikvidují 30 tun mražených potravin poškozených povodní.

„Největší problémy ale nastanou tam, kam se ještě nikdo nedostal,“ upozornila vedoucí veterinární inspekce Mariana Balážová. V Praze k těmto oblastem patří stále nepřístupné části Holešovic a Karlína, ale i Radotín, Lahovice, Chuchle a část Libně. Čím déle v těchto oblastech kazící se potraviny zůstanou, tím náročnější bude jejich odklizení a likvidace. I po pěti dnech bez elektřiny se podařilo v jedné pražské firmě v Holešovicích zachránit 200 tun masa. Podnikatel totiž před povodní stihl obstarat suchý led a zásoby dostatečně zchladit. Po zpřístupnění místa maso odvezl do mrazíren.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *