Maso z nuceného výseku z restaurací asi nezmizelo

Večerník Praha v dnešní vydání píše, že někteří hostinští si zvyšují načerno tržby tím, že připravují jídla z masa z nuceně poraženého dobytka, ačkoli přitom riskují, že uškodí svým hostům. Zákaz prodeje masa z nuceného výseku již platí od začátku července. Levné maso však umožňuje udržet nižší ceny nebo vydělávat na tom, že se ceny počítají jako z normálního masa.

„Hospody odebíraly toto maso ve velkém už v minulosti, kdy byl jeho prodej za určitých podmínek povolen,“ řekl deníku předseda Svazu zpracovatelů masa Ladislav Steinhauser. „Máme podezření, že maso putuje do restaurací dál, ale teď už protizákonně,“ dodal. Podle nové směrnice by maso z raněných nebo nemocných zvířat mělo končit v kafilériích, část z něj však pravděpodobně putuje do restaurací. Řezníci odhadují, že denně jde řádově o stovky kilogramů masa.
Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *