Potraviny živočišného původu splňují podmínky zdravotní nezávadnosti

Jelikož se poslední dobou objevovala podezření i na možnou kontaminaci potravin živočišného původu, rozšířila Státní veterinární správa ČR monitoring i na produkci z členských zemí EU. Šlo zejména o prověřování možné kontaminace toxin produkující bakterie Escherichia coli, což je předmětem našeho normálního rutinního monitoringu u našich zpracovatelů. Nyní máme k dispozici 31 vyhovujících vyšetření zásilek německého hovězího a vepřového masa, ve kterých nebyla prokázána přítomnost E. coli. Vyšetřování naší produkce nadále pokračuje. V loňském roce jsme v rámci monitoringu provedli 1 500 vyšetření na toxikogenní E. coli. Lze tedy konstatovat, že potraviny živočišného původu, které jsou u nás uváděny do oběhu, splňují podmínky zdravotní nezávadnosti. Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: www.svscr.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *