Příčinou třetiny registrovaných infekčních onemocnění v Irsku jsou potraviny

Cílem výzkumu je identifikace DNA organismů způsobujících gastroenteritidu a otravy potravinami.

30 % všech infekčních onemocnění registrovaných v Disease Surveillance Centres v Dublinu a Belfastu je způsobena mikroorganismy přenášenými potravinami. Irský Úřad pro bezpečnost potravin zahájil studii o infekčních chorobách s cílem identifikovat DNA organismů způsobujících gastroenteritidu a otravy, a výsledky DNA použít k měření bezpečnosti a jakosti potravin.
Irský Úřad pro bezpečnost potravin Safefood zahájil jako reakci na tato zjištění novou celonárodní studii věnovanou infekčním chorobám gastrointestinálního traktu (IID). Cílem této studie je identifikace DNA organismů způsobujících gastroenteritidu a otravy potravinami, a použití těchto otisků DNA k měření bezpečnosti a jakosti potravin. Studie IID, která bude zahrnovat týdenní sledování více než 100 pacientů po dobu dvanácti měsíců, bude uskutečněna v tandemu s rozsáhlou britskou studií, která je prováděna ve spolupráci s britským Úřadem pro bezpečnost potravin FSA. http://www.rssl.com/ourservices/FoodENews/Newsletter.aspx?ENewsletterID=261

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *