Prodejci potravin v České republice musí mít od 1. května stanoven systém kritických bodů

Česká norma je přípravou na nařízení EU, které bude platit od 1. ledna 2006.

Kontrolu zajišťuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce
v místech s rizikem porušení zdravotní nezávadnosti, např. příjem potravin do prodejny nebo teplota mrazicího boxu. Inspektoři nebudou vyžadovat často zmiňované bezdotykové vodovodní baterie. Klimatizace bude nezbytná jen při prodeji některých druhů potravin. Nařízení se týká malých i velkých prodejen. Cílem systému, který v minulosti již museli zavést
výrobci potravin, je přísnější sledování kvality. Žádný z předpisů neurčuje, kolik a jakých kritických bodů má být nalezeno a sledováno, nicméně vždy je potřeba přihlížet ke
specifickým podmínkám výroby, skladování, distribuce nebo prodeje konkrétních druhů potravin.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *