Produkce masa v ČR se snížila

Pokles výroby masa byl zaznamenán u vepřového, hovězího i drůbežího masa.

V prvním čtvrtletí letošního roku klesla produkce v meziročním srovnání o půl procenta na 152 238 tun.
Výroba vepřového masa meziročně klesla o 0,6 procenta, drůbežího masa o 0,4 procenta a hovězího masa o 0,8 procenta (ČSÚ).
Z celkové produkce zahrnuje vepřové 55,1 procenta, drůbeží 31,8 procenta a na hovězí a telecí maso připadá 13,1 procenta. Statistici zaznamenali, že nákup mléka se naopak proti předchozímu roku zvýšil o dvě procenta na 600,2 milionu litrů. Meziročně se také snížily počty poražených zvířat, u prasat se snížily o 1,1 procenta. Zvýšila se ale průměrná jateční hmotnost prasat o 0,5 procenta na 89,1 kilogramu. Snížily se také počty poraženého skotu včetně telat o 1,6 procenta. Průměrná jateční hmotnost stoupla o 0,8 procenta na 295,4 kilogramu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *