Projekt EuroFIR – databáze složení potravin

Evropské setkání expertů v Praze 15.-19. září 2008

Pod záštitou MZe ČR se v rámci projektu EuroFIR uskuteční v Praze 15. – 19. září 2008 pracovní setkání expertů na databáze složení potravin. Úřadem pro potraviny MZe jsou organizací setkání pověřeny dvě instituce, a to Ústav zemědělské ekonomiky a informací a Výzkumný ústav potravinářský Praha. Ve dnech 16. – 17. 9. 2008 se v Konferenčním centru City v Praze bude tedy konat plenární zasedání sítě EuroFIR vědeckých pracovníků a pozvaných odborníků, kteří se zabývají realizací projektu. Jednání se soustředí na standardy kvality dat, management dat a webové služby, tradiční a etnické potraviny a bioaktivní látky. Proběhne také prezentace zástupců potravinářského průmyslu ČR, např. distribucí informačních letáků a propagačních materiálů, organizováním ochutnávek tradičních českých potravin a nápojů apod.
U této příležitosti Zemědělská a potravinářská knihovna uspořádá 18. 9. 2008 v Domě zemědělské osvěty, Slezká 7, Praha 2. výstavu odborných publikací z fondu knihovny, které se vztahují k tématu setkání.
Kontakty akce:
Ing. Marie Macháčková, e-mail: machackova@uzpi.cz, tel.: 227 010 284
Ing. Marie Holasová, e-mail: m.holasova@vupp.cz, tel.296 292 271
EuroFIR: Paul Finglas (koordinátor projektu) a Dawn Wright (manažerka projektu)
Institute of Food Research, Norwich, Velká Británie, e-mail: ifr.eurofir@bbsrc.ac.uk

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *