SAFOODNET: výzkumný projekt EU

Brno, 10.–12. 12. 2007

Ve dnech 10.–12. prosince 2007 se uskuteční v Brně první workshop v rámci projektu SAFOODNET, který spolufinancuje Evropská komise prostřednictvím 6. rámcového programu V&V. Projekt SAFOODNET se týká spolupráce (vytváření sítě) mezi členskými státy EU a asociovanými kandidátskými zeměmi v oblasti bezpečnosti a hygieny potravin. Hlavním tématem workshopu je “detekce a identifikace škodlivých mikrobů”.
Přednášky se budou týkat:
– vzorkováním pro mikrobiologickou kontrolu v potravinářském průmyslu;
– vzorkováním pro laboratorní detekci patogenních mikroorganismů;
– vzorkováním pro detekci salmonely u drůbeže a prasat na farmách a jatkách;
– charakterizací bakteriálních druhů podle biochemických vlastností;
– molekulární epidemiologií mykobakteriálních infekcí.
V rámci workshopu se uskuteční řada praktických setkání. Více informací je k dispozici na stránkách projektu SAFOODNET: http://safoodnet.vtt.fi/workshops.htm

Informace o připravovaných akcích:
* 2. workshop na téma “Management mikrobiologického rizika v potravinářských procesech” se uskuteční ve dnech 13.–15. října 2008 v Lyngby (Dánsko);
* 3. workshop na téma “Management rizika pomocí hygienického designu a účinnost programů čištění a dezinfekce” se uskuteční na jaře 2009 v Estonsku.
První seminář k projektu SAFOODNET se uskutečnil ve dnech 22.–23. ledna 2007 v Espoo (Finsko).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *