Slow Food 2010

Stuttgart 15. – 18. 4.

Loni prezentovalo své výrobky 12 českých regionálních firem, letos se jich představí 13. Veletrh Slow Food byl zahájen v r. 1986 a získalo si příznivce na celém světě. Na veletrhu jsou zastoupeny obilné produkty, mléčné výrobky, sýry, jogurty, ovoce a zelenina, ryby, kozí sýry, šunka a uzenářské výrobky, oleje, lahůdky, octy, bylinky, čokolády, zavařeniny, zmrzliny, nápoje všech druhů a chlazené rostlinné potraviny.
Požadavky na výrobky jsou přísnější než pouhé ‚eko‘ nebo ‚bio‘. Vystavovatelé mohou navázat kontakty a zároveň i poměřit síly se zahraniční konkurencí,“ dodala.
Loňského veletrhu ve Stuttgartu se zúčastnilo 380 vystavovatelů, letos bude vystavovat zhruba 500 firem. Účast českých vystavovatelů podpořilo Ministerstvo zemědělství a agentura CzechTourism.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *