Výroba masa v Královéhradeckém kraji roste

V Královéhradeckém kraji pokračuje růst výroby masa od roku 2012. V masokombinátech se meziročně v prvním čtvrtletí zvýšila výroba masa o dvě procenta na celkových 6222 tun, kromě masa drůbežího. Výroba masa v České republice ve stejném období poklesla o tři procenta na 72 150 tun.

 

V Královéhradeckém kraji vzrostla výroba vepřového masa o 189 tun na 4876 tun, tj. o čtyři procenta. Produkce hovězího masa klesla o pět procent na 1340 tun. Na jatkách byly zpracovány dvě tuny masa skopového a kozího, v loňském roce tři tuny do konce března. Loni dosáhla výroba masa v Královéhradeckém kraji nejvyšší úrovně za posledních sedm let. Bez masa drůbežího bylo v masokombinátech vyrobeno 23 907 tun masa, tj. meziročně o 1,8 procenta více. Na celorepublikové produkci masa se tento region podílel zhruba osmi procenty.

Největšími tuzemskými výrobci masa byly v prvním čtvrtletí podniky z Jihočeského kraje, které dodaly 13 259 tun. Následovaly masokombináty z Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje, Královéhradecký kraj se v prvním čtvrtletí umístil na sedmém místě.*

Zdroj: www.ctk.cz

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *