Zpracování drůbeže se koncentruje do Modřic

Akciová společnost Moravskoslezské drůbežářské závody (MSDZ) Promt od 1. března zahájila v Modřicích u Brna rozšířený provoz porážky a zpracování kuřat. Koncentrace podnikání divize drůbeže do Modřic vede k uzavření výrobních závodů v Háji ve Slezsku a v Ostravě- Martinově, a to ke konci letošního července.

Zanikne tak 354 pracovních míst, z toho 255 v Ostravě. Šokovaní zaměstnanci MSDZ Promt se o chystané likvidaci závodů dozvěděli na podnikovém školení. Podle předsedy odborové organizace martinovského závodu Miroslava Ambruze je skutečným důvodem uzavření závodů to, že majitel neinvestoval do splnění hygienických norem, které požaduje Evropská unie.
„Je to spojené i s investicemi, výroba se přesunula do Modřic, aby se ušetřily náklady. Kdyby nebyla legislativa EU, nemuseli bychom nic zavírat,“ řekl výkonný ředitel společnosti Jan Haruda a dodal, že po provedené analýze bylo zjištěno, že provozování závodů je neúnosné s tím, že efekt koncentrace výroby do Modřic je vyčíslen na desítky milionů korun.
MSDZ Promt je třetí největší zpracovatel drůbežího masa na tuzemském trhu. Nyní má asi 1000 zaměstnanců v Modřicích, Opavě, Háji ve Slezsku a Ostravě-Martinově. Firmu vlastní české právnické a fyzické osoby.
Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *