31.08.2009 | 10:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slavnosti medu

4. – 5. 8., Nové Město na Moravě

Nové Město na Moravě koncem týdne provoní med, medovina a včelí vosk. Včelaři z Vysočiny i ze Slovenska představí svoji produkci na dvoudenních Slavnostech medu, které začnou v pátek na Vratislavově náměstí. Součástí oslav bude také řemeslný jarmark a představení regionálních zpracovatelů mléka.
Včelaři představí tradiční sortiment medů, medové pivo, medovinu i výrobky z včelího vosku a propolisu. Lidé budou moci ochutnat například med s oříšky, mandlemi, čokoládou, rakytníkem, zázvorem i mátou, ale i medové perníky. Koupit si budou moci formy na výrobu svíček a figurek z vosku. Na náměstí se také bude vařit medová kaše.
Svaz včelařů má na Novoměstsku kolem 130 členů. Díky pravidelnému pořádání výstav s ochutnávkami se včelařům také daří zlepšovat odbyt medu v regionu. Kvůli deštivému počasí bylo letos medu méně. Slavnosti medu aneb sladké ukončení léta se v pátek konají od 08:00 do 17:00. Součástí pátečního programu bude řemeslný jarmark s košíkáři, keramikou, výrobky z ovčí vlny a ukázkami spřádání lnu na kolovratu. V sobotu pokračují slavnosti od 08:00 do 13:00, nabídnou hlavně výrobky z medu, vosku a mléka.
Slavnosti medu se v Novém Městě na Moravě konají potřetí, na pořádání se kromě včelařského svazu podílí i radnice, Horácké muzeum a Horácké sdružení lidových řemesel.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down