10.11.2003 | 01:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nezapomeňte na pití!

Státní veterinární správa pochopitelně má na mysli, když upozorňuje na pití, jen dostatek čerstvé vody pro zvířata. Hospodáři, kteří chovají například ovce, ale především skot na maso, a to celoročně venku, by neměli zapomenout na to, aby jim včas kromě krmení zajistili i dostatek čerstvé zdravotně nezávadné vody, která vbrzku nezamrzne. Způsoby jsou různé, od toho, kdy se zvířatům dováží voda čerstvá přes podzemní vodovod vedený v hloubce, kde voda nezamrzá až například po „míčové“ napáječky.

Ti, kdo chovají zvířata celý rok venku zajisté dobře vědí, a pokud nikoli, měli by si uvědomit, že před nepřízní počasí musí mít zvířata možnost úkrytu pod přístřeškem a samozřejmé by mělo být i krmení energeticky bohatší stravou, aby se pak v jarních měsících orgány státního veterinárního dozoru nesetkávaly se strádajícími zvířaty, která nedočkavě vyhlížejí první zelené rostlinky.
Po některých smutných zkušenostech z uplynulých let Státní veterinární správa ČR upozorňuje na nutnost zajistit zvířatům odpovídající podmínky, dokud je čas.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down