08.09.2003 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Mirovicích zbylo posledních 250 kusů slepic

Z desetitisícového hejna, které v srpnu přivezl ze Slaného do Mirovic na Písecku podnikatel Juraj Beňák, aby je prodal drůbežářskému podniku, aniž by měl obchod domluvený, zbylo už pouze 250 slepic.

Beňák měl slepice původně odvézt do Prahy na Malou Stranu. Nakonec se je ale pokusil prodat drůbežářskému závodu v Mirovicích. Obchod ale neměl domluvený a firma zvířata odmítla. Slepice po dopravení na místo neměly zajištěny potřebné podmínky. Zhruba 1000 slepic uhynulo po cestě v nákladních automobilech a další stovky pošly hladem a žízní v srpnových vedrech. Nyní už je většina rozprodaná a zbývající slepice mají dostatek vody a před zimou jsou ukryty v hale.
Beňáka a dalšího muže vyšetřuje policie, zda se nedopustili týrání zvířat. Podle jednoho z veterinářů však nelze vinu jednoznačně svalovat na Beňáka. Zvířata, která mají za sebou období snášení vajec, vycházejí totiž již z drůbežáren ve špatném stavu. Beňák se navíc snažil situaci řešit. Policie situaci dále sleduje. Spolupracuje s krajskou veterinární správou, která jim průběžně posílá informace o stavu zvířat.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down