07.07.2003 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Maso z nuceného výseku z restaurací asi nezmizelo

Večerník Praha v dnešní vydání píše, že někteří hostinští si zvyšují načerno tržby tím, že připravují jídla z masa z nuceně poraženého dobytka, ačkoli přitom riskují, že uškodí svým hostům. Zákaz prodeje masa z nuceného výseku již platí od začátku července. Levné maso však umožňuje udržet nižší ceny nebo vydělávat na tom, že se ceny počítají jako z normálního masa.

„Hospody odebíraly toto maso ve velkém už v minulosti, kdy byl jeho prodej za určitých podmínek povolen," řekl deníku předseda Svazu zpracovatelů masa Ladislav Steinhauser. "Máme podezření, že maso putuje do restaurací dál, ale teď už protizákonně," dodal. Podle nové směrnice by maso z raněných nebo nemocných zvířat mělo končit v kafilériích, část z něj však pravděpodobně putuje do restaurací. Řezníci odhadují, že denně jde řádově o stovky kilogramů masa.
Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.