13.10.2003 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Peking omezuje chov psů

Od středy začne platit vyhláška, která zakazuje chovat v Pekingu 41 psích plemen, považovaných za nebezpečné. Hlavním hlediskem výběru je výška nad 35 centimetrů. Mnozí obyvatelé Pekingu proto shánějí někoho na venkově, jemuž by mohli včas udat své psí přátele.

Toto nařízení vydaly pekingské úřady z důvodu rychle se zvyšujícího počtu psů v ulicích. Nejdřív se úřady pokusily počet psů omezit vysokým poplatkem a žádaly ročně ekvivalent několikaměsíční průměrné mzdy. Ovšem většina majitelů samozřejmě "zapomněla" svého psa přihlásit. Ze strachu z šíření vztekliny pak bylo vyhlášeno povinné očkování a poplatek snížen na zhruba 1800 korun. Výměnou za to však nesmí mít napříště rodina víc než jednoho psa, a to ještě rasu do výšky 35 centimetrů.
Na internetové stránce odpůrců psů se dokonce objevilo, že město by mělo zakázat všechny rasy, tečka. Číňanů je příliš mnoho a není místo ani pro lidi, natož pro psy. Číňané však prý narozdíl od lidí ze Západu stále hledí na zvířata prizmatem užitečnosti: pes je na to, aby ohlídal dům, kočka, aby chytala myši. Veterinář Lin Te-kuej ale připomíná, že lidé "na Západě mají většinou vlastní domy s dvorky, zatímco Číňané žijí v bytovkách".

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down