10.06.2002 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na severu Čech se zřejmě pořádají psí zápasy

Nález zraněného rotvajlera v příkopě mezi Brozanami a Chotěšovem na Litoměřicku potvrzuje podezření, že v severních Čechách se s největší pravděpodobností konají zakázané psí zápasy. Kynologové i ošetřující veterinární lékař připustili, že charakter zranění, které zvíře utrpělo, ukazuje na potrhání jiným psem, a to hned několikrát po sobě.

„Na několika místech mu na těle chybí kůže, vnitřní zranění nemá. Zdá se, že mu to způsobil jiný pes, a to několikrát za poslední týden. Šelmy se mohly porvat někde u stodoly, ale stejně tak to mohly být organizované zápasy," připustil pro list MfD litoměřický soukromý veterinární lékař Petr Soldatek. Již před rokem se k možnosti pořádání psích zápasů vyjádřil ředitel Městské policie v Dubí Jan Ryska. „Slyšel jsem, že se psí zápasy ilegálně provozovaly v podniku, který před časem vlastnila skupina bulharských obchodníků s ženami," uvedl tehdy.
„Pes, kterého ošetřuje pan Soldatek, má tak hluboké rány, že je nemohl utržit při obyčejné rvačce. Není to první případ, už se k nám dostal pitbul, který byl podobně poraněný, a dokonce měl vytetované číslo P7. Ví se, že lidé, kteří vodí psy na zápasy, je před tím tetují, ale nevím, co ta čísla mohla znamenat, možná věk," říká majitelka útulku Psí domov Miluše Maskulanisová, která je o konání psích zápasů v kraji stoprocentně přesvědčena.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down