25.01.2002 | 09:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Setkání veterinárních homeopatů

Včera se v Brně sešla skupina veterinárních lékařů, kteří se ve své praxi zabývají i homeopatickou léčbou, aby se poradili na dalším postupu při organizování vzdělávacích akcí a praktických seminářů a při výměně vzájemných zkušeností.

Pokud jde o základy homeopatického vzdělávání, mají zájemci i z řad veterinárních lékařů několik možností. Mohou využít nabídky kurzů některé z homeopatických organizací – mezi největší patří Boiron, Česká lékařská homeopatická společnost, Institut vědecké homeopatie (I.H.S.). Základní vzdělávání bývá dvou- až tříleté, ale specializační kurzy, které následují, jsou určeny většinou pro humánní lékaře. I když samozřejmě princip zůstává stejný a z kurzů si veterinární lékař odnese mnoho přínosného, chybí zde možnost konzultovat své pacienty s kolegy – veterináři, koordinace postupu vůči chovatelům a vzájemná informovanost. Proto byla při České lékařské homeopatické společnosti založena veterinární sekce, která by měla kromě základních kurzů zajišťovat i postgraduální vzdělávání v tomto oboru, ať již formou tzv. letní školy - týdenního pobytového setkání, nebo formou pracovních seminářů se zahraničnímu lektory. K tomu, aby se tyto akce úspěšně rozběhly, je třeba se sjednotit a ujasnit si své představy i reálné možnosti.
Na schůzce zaznělo mnoho podnětných návrhů pro nejbližší období– z těch nejkonkrétnějších je to publikování recenzí homeopatických knih a anotací zahraničních homeopatických veterinárních článků a pravidelná krátká pracovní setkání střídavě v Praze a v Brně, kde se budou prezentovat vyřešené případy i přímo pozvaní pacienti. Tak bude možné nejlépe zopakovat a sjednotit postup při odběru anamnézy a výběru nejvhodnějšího léku.
Bližší informace o připravovaných aktivitách veterinárních homeopatů najdete také v časopise Veterinářství a v rubrice Veterinární akce na www.vetweb.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down