Krmení kuřat a krůt v Německu bez využití genetických technologií je již nerealizovatelné. Vzhledem k nedostatečné nabídce konvenční sóji se němečtí chovatelé přestali vyhýbat krmivu, které obsahuje geneticky modifikovanou sóju.
Dodávky nemodifikovaných sójových bobů nelze v požadovaném objemu zaručit. Brazílie, která je v současnosti největším světovým dodavatelem geneticky neupravené sóji, sníží letos pravděpodobně tyto dodávky o 50 procent. Jedním z důvodů je vzájemné opylování obou typů. Vzrostla rovněž pravděpodobnost míchání geneticky modifikované a konvenční sóji během dopravy.
Tento problém řeší i britští a dánští chovatelé drůbeže. Německo je jedním z největších producentů drůbežího masa v Evropě. Loni bylo v Německu vyprodukováno zhruba 1,5 milionu tun, tj. asi 12 procent celkové produkce v Evropské unii.*
Zdroj: www.ctk.cz