V letošním roce získalo 107 výrobků od 106 výrobců značku Regionální potravina. Do šestého ročníku krajských soutěží bylo přihlášeno 1262 výrobků od 418 výrobců potravin. Producenti oceněných výrobků získají kromě práva používání loga na obalu výrobku také marketingovou podporu. Výrobci budou moci používat značku čtyři roky.
Značku mohou získat pouze malí a střední producenti, jejichž firma může mít maximálně 250 zaměstnanců. Zájem o získání této značky byl přibližně stejný jako loni, oproti prvnímu ročníku vzrostl o třetinu. Nově získaly ocenění salám poličan ze Středočeského kraje, smetanový sýr z Vysočiny nebo zelný salát s koprem z Plzeňska. Nejvíce žadatelů pocházelo z Ústeckého kraje, kde 52 výrobců přihlásilo 190 produktů. Potravináři soutěžili v devíti kategoriích.*
Zdroj: www.ctk.cz