08.09.2017 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nutrivigilance

Konzumace máslové ryby, úhořovce mořského (Modrohlav, Pamakrela temná, Pamakrela olejnatá) ve větším množství může vyvolat u vnímavých jedinců gastrointestinální potíže.

S těmito rybami se může setkat každý, ale etiketa výrobku ani prodejci ryb v supermarketech spotřebiteli nesdělují, jak se velmi jednoduše dá případným nežádoucím zdravotním účinkům předejít. Stačilo by přibalit malý letáček s informací a třeba i kuchařským receptem (viz www.szu.cz).

Na základě hlášení přijatého systémem Nutrivigilance v srpnu 2017,byl článek věnován rybám, jejichž krev obsahuje jedovatý toxin, který byl s největší pravděpodobností i příčinou zdravotních potíží konzumenta.*

Zdroj: www.szu.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down