23.03.2018 | 11:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rentgenologie u koní v praxi

Dvoudenní odborný seminář zaměřený na efektivní využití rentgenologie v terénní praxi u koní proběhl v hotelu Panorama v Češkovicích u Blanska v sobotu a v neděli 10. - 11. 03. 2018.

Akci uspořádal EQUINE MEDICAL po vedením doc. MVDr. Barbory Bezděkové, Ph.D., DECEIM a ve spolupráci s hlavními sponzory firmou Atomvet s. r. o., Laboklin Czech a UK-VET.

Hlavní přednášející semináře byla boardovaná specialistka na zobrazovací diagnostiku MVDr. Marta Schmidhalter-Pekárková, DECVDI, která momentálně působí na fakutním pracovišti v Bernu, v soukromé praxi ve Švýcarsku a jako mezinárodní konzultant metod zobrazovací diagnostiky.

Dr. Schmidhalter-Pekárková nejprve seznámila přítomné posluchače s problematikou efektivního využití rentgenologických technik v terénní praxi se zaměřením na eliminaci běžných problémů při provádění této diagnostické techniky. Dále byly diskutovány metody zhotovení a zhodnocení RTG snímků v jednotlivých anatomických regionech u koně. Sobotní program byl zaměřen na rentgenologii distální a proximální části končetiny. V neděli byla probrána rentgenologie hlavy, páteře, hrudníku a břicha u koně. V rámci diskuse byly probrány i RTG studie jednotlivých účastníků z pohledu radiologa specialisty.

96 účastníků plně obsazené akce bylo převážně z řad veterinárních lékařů zaměřených na koňskou medicínu z České a Slovenské republiky, část posluchačů byli studenti veterinární medicíny a semináře se účastnilo i několik podkovářů v rámci svého kontinuálního *vzdělávání.

Doc. MVDr. Barbora Bezděková, Ph.D., DECEIM

Evropská specialistka pro interní medicínu u koní

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down