Inspektoři SVS nezjistili při poslední sérii kontrol masa prodávaného na domácím trhu žádná pochybení.
Hovězí maso na pultech obchodů podle Agrární komory není vždy řádně značeno, pokud jde o původ, a zákazníci tak mohou být v některých případech citelně ošizeni. Například v případech, kdy si místo kvalitnějšího masa z mladého býka odnesou domů hovězí ze staré krávy. Prodejce na záměně může vydělat, protože maso z krav je levnější. Státní veterinární správa ale podle mluvčího Josefa Dubna nezjistila při poslední sérii kontrol masa prodávaného na domácím trhu žádná pochybení. Ve všech případech byla provedena laboratorní vyšetření na rezidua cizorodých látek a léčiv. Nebyla zjištěna žádná závada a maso bylo též vždy správně označeno. Při koupi českého masa se podle prezidenta AK Jana Veleby spotřebitel na balení dozví řadu údajů od registračního čísla, věku, pohlaví zvířete až po datum porážky a číslo jatek. V některých řetězcích, které maso dováží, je na hovězím mase informací podstatně méně. Jako příklad uvedl Interspar, který polovinu prodejen začal zásobovat masem z Rakouska; kupující většinu podobných údajů o původu hovězího nezjistí. Pro dovážené maso sice platí o něco méně přísné požadavky, ale v případě Intersparu může jít o porušování předpisů.
Pokud hovězí maso není správně označeno, zákazníci mohou být podvedeni, zejména při záměně masa z býka a krávy. Rozdíl v nákupní ceně 100 kilogramů hovězího masa z krávy v ČR a 100 kilogramů hovězího z býka v Rakousku je až 100 euro. V Rakousku v poslední době vzrostla poptávka po kravách z domácích chovů.