Jedním z nich jsou potravinové alergie.
EuroPrevall: Výskyt (prevalence), náklady a základna pro potravinovou alergii v Evropě: www.europrevall.org/
InformAll: Komunikace o potravinových alergiích: informace pro spotřebitele, legislativa a průmysl: www.informall.eu.com
SAFE: Alergie na potraviny rostlinného původu: strategie pro snižování jejich výskytu v Evropě
www.meduniwien.ac.at/akh/safe/
AllergenTest: Vývoj imunochemických rychlotestů pro detekci proteinů s alergenním potenciálem obsažených v potravinách
www.allergentest.info/
Allergest: Vliv GI-trávení na alergenitu potravin
http://allergest.technion.ac.il/
REDALL: Snížení alergenity zpracovaných potravin obsahujících živočišné alergeny
www.chemie.uni-hamburg.de/lc/redall/
LABDEL: Aplikace vakcín a terapeutických molekul orálně pomocí nepatogenních mléčných bakterií
www.labdel.eu.com
FAREDAT: Vyhodnocování rizika potravinové alergie založené na zdokonalené diagnóze, alergenech a metodách testování
www.lkpallgy.suite.dk/FAREDAT/
GA2len Global Allergy and Astma European Network (Evropská vědecká základna pro alergii a astma)
www.ga2len.net/