25.09.2006 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ekologové varují před stopami chemikálií v evropském jídle

Sýry, ryby i řada dalších potravin obsahují stopy potenciálně škodlivých průmyslových chemikálií.

Údaje organizace na ochranu přírody WWF jsou založené na testech provedených v supermarketech ve Velké Británii, Itálii, Španělsku, Řecku, Švédsku, Finsku a Polsku. Potenciálně škodlivé syntetické chemikálie - ftaláty v olivovém oleji, sýrech a masu či zakázané organochlorové pesticidy v rybách a sobím mase -
byly potvrzeny ve všech analyzovaných vzorcích.
Evropský parlament bude letos hlasovat o směrnici týkající se registrace a povolování chemikálií (REACH), jejímž cílem je redukovat průmyslové využívání potenciálně nebezpečných chemikálií.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.