02.12.2005 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inspektoři Slovenské potravinové správy

zjistili nedostatky v dodržování hygieny, označování doby spotřeby potravin a ve složení mléčných výrobků.

Při mimořádné listopadové kontrole 254 výrobků prodávaného zboží byly zjištěny vážné nedostatky: u masných výrobků inspektoři zjistili třikrát prodej po době spotřeby a v 27 případech nedostatky v dodržování hygieny; u 248 mléčných výrobků z 218 prodejen inspektoři kontrolovali obsah tuku, sušiny a vody, 20 vzorků přitom nevyhovovalo, výrobci deklarovali vyšší obsah tuku, než zjistili inspektoři. Uvádět pouze data balení je podle předpisů nedostatečné. V některých případech prodejci uváděli u sýru, tvarohu nebo brynzy dobu spotřeby pět dní po přebalení, legislativa umožňuje maximálně 48 hodin. Speciální prověrka kvality následovala po zářijových a říjnových kontrolách prodávaných potravin; kontroloři tehdy zjistili, podobně jako v České republice, závažné nedostatky v prodeji.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.