22.04.2004 | 12:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kritické kontrolní body i u prodejců

Asi 50.000 až 60.000 malých a středních potravinářských prodejců bude od 1. května kontrolovat Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) z hlediska kritických kontrolních bodů (CCP). Zatímco nyní se systém CCP monitoroval pouze u výrobců potravin, nyní se bude provádět i v obchodech.

Firmy mají na doladění systému celý rok, tedy do 30. dubna 2005. Po dobu tohoto roku budou inspektoři po celé republice poskytovat obchodníkům osvětu a konzultace. Kontrolu zavedení a funkce systému začne SZPI naplno, tedy případně i se sankcemi kontrolovat od 1. května 2005. Podle mluvčí SZPI Daniely Kolejkové má už nyní požadované náležitosti zavedeno 80 procent výrobců potravin.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down