Ve dnech od 1. do 5. 9. se bude v Praze konat mezinárodní konference zaměřená na kvalitu rybího masa pod záštitou Ministerstva zemědělství a Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Konferenci organizuje každých šest let Evropská akvakulturní společnost (EAS) a Světová akvakulturní společnost (WAS).
Účastníky kulatého stolu budou zástupci Ministerstva zemědělství, profesních sdružení a významní odborníci z řad výzkumných pracovišť a univerzit z celého světa.
Rybí maso obsahuje pro lidský organismus mnoho významných látek, např. vysoce hodnotné bílkoviny a tuky, které si neumíme sami vytvořit.. Kvalita tuku v potravinách živočišného původu je jedním z důležitých faktorů, který má vliv na rozvoj civilizačních chorob (kardiovaskulární onemocnění, obezita, diabetes aj.). Vyvážená dieta se zastoupením ryb přispívá k prevenci onemocnění srdce a cév, u dětí podporuje zdravý růst a vývoj tělesných tkání.