Spotřeba zvěřiny u nás v posledních letech roste. V loňském roce se zvýšila o deset až patnáct procent, každý Čech jí tak v průměru snědl okolo kilogramu.
Zákazníci kupují nejvíce jelení maso, potom srnčí a dančí. Výrazně roste prodej celého bažanta, dobře se prodávají i bažantí skelety a na popularitě získává také perlička.
Loni bylo uloveno 96 875 kusů srnčí zvěře. Spotřeba masa bez masa rybího se v českých domácnostech loni zvýšila o 4,5 procenta na 79,3 kilogramu na hlavu.*
Průměrná spotřeba zvěřiny na obyvatele v ČR
2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | Index 2014/2013 | Odhad 2015 | |
kg | 0,5 | 0,8 | 1,1 | 0,9 | 0,9 | 0,7 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 108,2 | cca 1 kilogram |
Zdroj: www.ctk.cz