Situace v poslední čtvrtině roku 2011 na německém trhu zásobovaným nizozemským drůbežím masem.
Podle informací představitelů nizozemského drůbežářského průmyslu, bylo v Německu v posledním čtvtletí 2011 zkonzumováno výrazně více drůbeže, než ve 3. čtvrtletí. Prodej vzrostl na 112 600 t, tj. o více než 30 %. Celkově bylo v roce 2011 prodáno téměř 380 000 t drůbeže.
V průběhu čtvrtého čtvrtletí 2011 spotřebitelé kupovali zejména čerstvé výrobky, tzn. že jejich prodej stoupl z 61 500 na 75 200 t. V popředí jsou čerstvá kuřata.
V posledním čtvrtletí 2011 se prodalo zhruba 38 000 t bílého kuřecího masa. Z hlediska podílu čerstvých kuřat na trhu, to byl 0,8% nárůst – čili až 33,7 % oproti poslednímu čtvrtletí 2010. Prodejní křivka v obchodech s drůbeží také tento nárůst odráží. Podle odborníků na oblast trhu zaznamenaly potravinářské maloobchodní jednotky zisk z bílého masa v roce 2011 přes 1,8 miliard EURO, což odpovídá nárůstu o 2,4 % oproti předcházejícímu roku.
Poultry in demand
Die Fleischerei INTERNATIONAL, 2012;6(63):1I
Zdroj: www.agronavigator.cz