28.03.2013 | 08:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Potravinářské předpisy EU – únor 2013 - 1. část

Veterinární opatření, pravidla pro produkty živočišného původu, genové manipulace, potraviny nového typu aj.

1. část. Horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin
 
 
2.1 Veterinární a zdravotní podmínky
 
 
4.1 Úřední dozor nad potravinami
4.2 Laboratorní praxe, referenční laboratoře
4.3 Koordinovaný monitorizační program Společenství
 
Příloha 5: PŘÍDATNÉ A POMOCNÉ LÁTKY A AROMATA DO POTRAVIN
5.1 Přídatné látky
5.2 Vonné a chuťové látky
5.3 Pomocné látky

Příloha 6: KRMIVA

6.1 Obecné požadavky na krmiva
6.2 Doplňkové látky v krmivech
Příloha 7: KONTAMINANTY - kromě reziduí veterinárních prostředků a pesticidů
7.1 Ochranná opatření ohledně kontaminantů

7.2 Požadavky na kontrolu a metody odběru vzorků a analýzy
 

8.1 Ozařování potravin
8.2 Opatření po nukleární nehodě nebo jiné radiologické události
9.1 Obecné
9.2 Plasty
9.3 Celulóza
9.4 Keramika
9.5 Aerosoly

 
10.1 Všeobecné
10.2 Speciální označování u určitých skupin potravin
10.3 Geografické označování a označování původu

 
10.4 Výrobky s se zvláštními vlastnostmi - certifikace specifického charakteru
14.1 Pravidla ekologického zemědělství a označování produktů
14.2 EKO-značka Společenství
15.1 GMO – obecné
15.2 Specificky zaměřená rozhodnutí – schválené/zakázané GM-plodiny
15.3 Stažení, zákaz GM produktů na trhu
15.4 Potraviny a složky nového typu
15.5. Povolené/zamítnuté potraviny a složky nového typu
15.6. Nanomateriály

Příloha 16: OBECNÉ PŘEDPISY S VÝZNAMEM PRO POTRAVINY

16.1 Organizace EU
16.2 Spolupráce institucí či států
16.3 Opatření pro ochranu zdraví (kromě chemických látek)
16.4 Chemické látky
16.5 Výzkum
16.6 Zemědělské otázky
16.7 Potravinová pomoc
16.8 Různé
Úřední věstník ES 2/2013
 
 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down