Veterinární opatření, pravidla pro produkty živočišného původu, genové manipulace, potraviny nového typu aj.
1. část. Horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin
2.1 Veterinární a zdravotní podmínky
4.1 Úřední dozor nad potravinami
4.2 Laboratorní praxe, referenční laboratoře
4.3 Koordinovaný monitorizační program Společenství
Příloha 7: KONTAMINANTY - kromě reziduí veterinárních prostředků a pesticidů
7.1 Ochranná opatření ohledně kontaminantů
7.2 Požadavky na kontrolu a metody odběru vzorků a analýzy
8.1 Ozařování potravin
8.2 Opatření po nukleární nehodě nebo jiné radiologické události
9.1 Obecné
9.2 Plasty
9.3 Celulóza
9.4 Keramika
9.5 Aerosoly
10.4 Výrobky s se zvláštními vlastnostmi - certifikace specifického charakteru
14.1 Pravidla ekologického zemědělství a označování produktů
14.2 EKO-značka Společenství
15.1 GMO – obecné
15.2 Specificky zaměřená rozhodnutí – schválené/zakázané GM-plodiny
15.3 Stažení, zákaz GM produktů na trhu
15.4 Potraviny a složky nového typu
16.1 Organizace EU
16.2 Spolupráce institucí či států
16.3 Opatření pro ochranu zdraví (kromě chemických látek)
16.4 Chemické látky
16.5 Výzkum
16.6 Zemědělské otázky
16.7 Potravinová pomoc
16.8 Různé
Úřední věstník ES 2/2013