12.04.2019 | 12:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Potraviny na trhu v Dejvicích a Zličíně měly problémy s teplotou a nebyly chráněné před kontaminací

Veterinární inspektoři Stání veterinární správy (SVS) provedli kontrolu prodeje živočišných produktů na farmářských trzích v pražských Dejvicích (Malé trhy Hradčanská) a Zličíně.

Při kontrole v Dejvicích bylo inspektory zjištěno, že jeden prodávající nabízel přes 172 kg různých masných výrobků, které byly uchovávány a uváděny na trh při teplotě prostředí +16 °C, přičemž prodejní stánek nebyl vybaven chladicím zařízením. Navíc tyto potraviny (klobásy, sekaná, uzený bok, slanina, špek, prejt, škvařené sádlo, škvarky, škvarková pomazánka) nebyly na prodejním stánku náležitě chráněné před kontaminací a chyběl odpovídající přívod teplé nebo studené pitné vody.

Prodejce dále neměl uveden přesný obchodní název a adresu sídla výrobce a prodávané výroky nedisponovaly povinným údajem o datu použitelnosti nebo datu minimální trvanlivosti.

SVS uskutečnila kontrolu také na trzích v Praze - Zličíně, kde veterinární inspektoři zjistili u stejného prodejce jako na trhu v Dejvicích další pochybení. Prodejce zde nabízel telecí paštiku za vysokých teplot se smyslovými změnami a dále krůtí párky s prošlým datem použitelnosti.

Veterinární inspektoři na místě zakázali uvádění zmíněných produktů na trh ukončením prodeje a potraviny obarvením znehodnotili. Prodejci za všechny uvedené prohřešky hrozí ve správním řízení pokuta do výše 50 milionů Kč.*

 

 

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí SVS

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down