06.09.2021 | 04:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Proteíny akútnej fázy zápalu u ošípaných – II. díl: PAF u výkrmových ošípaných

Kováč G., Vargová M., Petrovič V., Kováč M., Vozár T. Proteíny akútnej fázy zápalu u ošípaných – II. díl: PAF u výkrmových ošípaných.
Acute phase proteins of inflammation in pigs – part II: PAF in fattening pigs. Veterinářství 2021;71(8):468-470.

SOUHRN
Na základe našich výsledkov – odberu krvi pred a pri odporážaní výkrmových ošípaných a analyzovaných vybraných proteínov akútnej fázy (PAF) – haptoglobínu (Hp) a C-reaktívneho proteínu (CRP) je vhodné tieto využiť s vybranými internými markermi (celkové bielkoviny, glukóza, kreatín fosfokináza, laktát, Ca, P, Mg, Na, K) pre kontrolu zdravotného stavu ošípaných, a realizáciu adekvátnych preventívnych opatrení na farmách ošípaných.

SUMMARY
On the base of our results – collection of blood samples before and at the slaughtering of fattening pigs and analysed selected acute phase proteins (APP) – haptoglobin (Hp), C-reactive protein (CRP) is possible to applied APP with selected internal markers (total proteins, glucose, creatine phposphokinase, lactate, Ca, P, Mg, Na, K) for the control health status of swine, and realize of adequate disease preventive measures on the pig farms.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.