16.09.2011 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

První české potraviny s logem bez obsahu éčka

V České republice byl spuštěn pilotní projekt Certified E-Friendly Food (CEEF), v jehož rámci má být tato značka udělována potravinářským výrobkům bez obsahu konzervantů, umělých barviv a sladidel. Udělování loga bylo na tuzemském trhu zahájeno v září. Značku dostaly některé zmrazené zeleninové směsi vyráběné českou společností Polar, neobsahují konzervanty, umělá barviva ani sladidla. Éčka, která spadají do těchto tří kategorií, jsou veřejností i mnoha odborníky včetně lékařů považována za sporná, některými dokonce jako zdraví škodlivá a pro určité jedince - malé děti, alergici i lidé s oslabenou imunitou zcela nevhodná.
Cílem projektu CEFF je zdůrazňovat a podpořit význam zdravého životního stylu bez chemie v jídle a ulehčit spotřebiteli jeho orientaci při nákupu. Tento projekt podporuje řada pediatrů, praktických lékařů i alergologů.
Spotřebitelé by měli důvěřovat především logům jako jsou KLASA, Regionální potravina, Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR či Produkt ekologického zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down