25.06.2012 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Regionální potraviny

V Libereckém kraji získalo již 20 produktů označení Regionální potravina. Cílem je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin.

Třetí ročník soutěže financované ministerstvem zemědělství měl v kraji rekordní účast. 18 potravinářských společností přihlásilo 45 výrobků, zatímco v kategori med a lahůdky ani v kategorii masných trvanlivých výrobků nebyl žádný produkt přihlášen. Značka Regionální potravina je garancí, že jde o produkty, v nichž je nejméně 70 procent místních surovin. V tomto kraji se počet farmářských trhů průběžně zvyšuje.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down