14.03.2012 | 10:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slovenská firma Rajo stáhla z pultů nekvalitní mléko

Podle společnosti nedošlo k žádným změnám při výrobě včetně zahřátí mléka na vysokou teplotu (UHT metoda), které umožňuje prodloužit jeho trvanlivost.

Slovenská potravinářská firma Rajo musela z obchodní sítě stáhnout stovky litrů nekvalitního mléka. Jeden z největších producentů mléčných výrobků v zemi problémy s kvalitou polotučného mléka přiznal, zdraví lidí ohroženo prý nebylo.
Zakoupené mléko připomínalo spíše vodu. Vysrážení mléka je způsobeno enzymy pocházejícími z mikroorganismů, které byly inaktivovány pasterizací resp. UHT procesem.
 

Rajo patří do skupiny německé Meggle. Německá firma zcela ovládla slovenského výrobce mléčných výrobků v roce 2003, kdy svůj třetinový podíl v podniku navýšila odkoupením zbylých akcií od rakouské firmy Schärdinger.           

                   

           

 

 

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down