Za posledních pět let se zvýšila spotřeba masa o deset kilogramů a přesahuje 25 kg na osobu a rok, což je evropský průměr.
Drůbežářský závod Klatovy exportuje kuřata více než 20 let. V roce 2002 získal certifikát jakosti HACCP, minulý týden ISO 9001 zaručující kvalitu celého výrobního procesu.
Rostoucí poptávka po porcovaném kuřecím mase a polotovarech a nárůst exportu umožnil zvýšit nákup živých kuřat.
Na vyšší spotřebě masa se kromě nutričních a dietetických kvalit pozitivně projevuje také klesající spotřeba vepřového a hovězího masa i stabilizovaný trh s uzeninami. Stále se zvyšuje podíl chlazené drůbeže na úkor mražené. Nárůst exportu zajistil vstup ČR do Unie. Celá kuřata, díly i uzeniny budou exportována nejvíce do Německa, na Slovensko, do Nizozemska, Velké Británie a Švýcarska.