V celé ČR tato výroba klesla
Výroba vepřového, hovězího, skopového a koňského masa v Královéhradeckém kraji loni meziročně vzrostla o 1,4 procenta, na 25.637 tun. Zvýšení loni v ČR zaznamenali vedle hradeckého kraje už jen farmáři na Vysočině a v Ústeckém kraji. V celé zemi výroba masa klesla o více než pět procent, na 397.000 tun. Hradečtí farmáři tak svůj podíl na celostátní výrobě masa zvedli na 6,5 procenta z předloňských šesti procent. Hlavní částí se na produkci masa v hradeckém kraji podílelo vepřové maso. Jeho výroba vzrostla o procento na 20.263 tun, a to díky téměř trojnásobnému nárůstu porážek prasnic a kanců. Porážky samotných prasat loni klesly o šest procent.
Díky vyšším porážkám býků a jalovic vzrostla i výroba hovězího masa, o 2,5 procenta na 5 356 tun. Porážky krav však meziročně klesly o 11 procent. Téměř dvojnásobný nárůst porážek chovatelé loni vykázali u jehňat. Porážka 537 jehňat znamenala produkci sedmi tun masa. Loni bylo v Královéhradeckém kraji poraženo také šestnáct koní.