24.02.2012 | 02:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výsledky kontroly baleného čerstvého chlazeného drůbežího masa

Státní zemědělská a potravinářská inspekce vykonala v závěru loňského roku mimořádnou kontrolu baleného chlazeného čerstvého drůbežího masa.

Cílem kontroly bylo zmapování možného výskytu salmonel, zejména rizikových sérotypů Salmonella Enteritidi a Salmonella Typhimurium v chlazeném drůbežím mase, které v tržní síti přichází do přímého kontaktu se spotřebitelem. Kontrola byla zahájena mimo jiné i jako reakce na změnu nařízení ES č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny, která vstoupila v platnost k 1. prosinci 2011. Vzorky byly odebrány ze zboží domácího i zahraničního původu. Všech 30 úředně odebraných a laboratorně analyzovaných vzorků bylo vyhodnoceno jako vyhovující uvedenému nařízení. Nebezpečné sérotypy salmonely nebyly v testovaném zboží přítomny.

Mgr. Michal Spáčil - tiskový mluvčí SZPI

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down