20.08.2013 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zájem o jedlý hmyz roste, chybí legislativa

Aktivisté s hygieniky připravují potřebné normy, lidé se zbavují předsudků a červi jim většinou velmi chutnají

Většina druhů hmyzu obsahuje kvalitnější bílkoviny než má vepřové či hovězí maso, a proto stačí hmyzu servírovat výrazně menší množství, například jen polévkovou lžíci. Chuť se liší podle jednotlivých druhů, cvrčci na másle chutnají po oříšcích, saranče jako popcorn a šváb po škvarcích. Hmyz se dá jíst i syrový. Zatím nebyly stanoveny hygienické předpisy pro chov hmyzu, aby splňoval požadavky pro potravinu pro člověka. V restauracích se hmyz v současné době po dohodě s hygieniky nabízí jen nárazově. Použití hmyzu v potravinách neobsahuje česká ani evropská legislativa. Chov hmyzu je nenáročný na čas, prostor, vodu a krmivo. Hmyz nebude v evropských jídelníčcích dominovat jako v některých afrických zemích, ale v budoucnu si cestu k českým gurmánům určitě najde. 
Zdroj: www.ctk.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down