16.11.2010 | 02:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Čerstvé potraviny

Potravinářská komora připravuje s VŠCHT projekt

Potravinářská komora ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze vypracovává metody určování čerstvosti. Tyto techniky budou zakomponovány v legislativě. Označení čerstvé potraviny přispěje k podpoře domácích výrobků a zjednoduší spotřebiteli přístup ke kvalitním potravinám. V současné době je povoleno použití přívlastku čerstvé jen u komodit jako je např. máslo, vejce, ovoce či zelenina. Podle Potravinářské komory by se pojem "čerstvé" měl vztahovat ke způsobu zpracování výrobku a maximální době mezi zpracováním, výrobou a prodejem spotřebiteli. Projekt má podporu ministerstva zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.