19.08.2008 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obezřetnost při nákupu marinovaného masa

Kořeněné marinády mohou překrýt zkažené maso

Veterinární úřad v německém Arnsbergu se zaměřil na kontrolu kvality prodávaných marinovaných mas určených ke grilování. Každý čtvrtý vzorek marinovaného masa na grilování byl hodnocen veterinárním úřadem jako zkažený nebo obsahoval zvýšený počet choroboplodných zárodků. Bylo zanalyzováno 48 vzorků masa, z toho 12 vzorků (25 %) bylo označeno jako nevhodné pro další spotřebu a 8 vzorků vykazovalo zvýšenou koncentraci choroboplodných zárodků. U zkažených nebo kontaminovaných mas se jednalo o vzorky odebrané z prodejních pultů specializovaných řeznických obchodů nebo supermarketů.
Spotřebitelé jsou proto nabádáni k obezřetnosti, neboť "staré maso" je možné díky maceraci v kořeněné marinádě jen obtížně rozpoznat.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.