11.10.2004 | 12:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové kontroly z Ruska

Ministr zemědělství Jaroslav Palas se minulý týden dohodl se šéfem ruské federální služby pro veterinární a fytosanitární dozor Alexejevičem Dankvertem na tom, že ruští veterináři znovu prověří české podniky, které chtějí na ruský trh dovážet živočišné produkty a původně jejich kontrolou neprošly. Ruští veterináři přijeli na druhé kolo prověrek v pondělí a zůstanou do 23. října.

Prozatím do Ruska vyvážejí jen čtyři podniky, dva provozy na červené maso, jeden na bílé maso a jednu mlékárnu. Opětovné kontroly nyní prověří, zda zamítnuté firmy odstranily drobné nedostatky.
V prověrkách neuspěl například konzervárenský závod Hamé Babice, který v pátek otevřel asi 200 kilometrů od Moskvy novou továrnu na zpracování paštik a masných výrobků. Pokud by český závod opětovně neprošel veterinární prověrkou a nemohl do Ruska dovážet, hrozí mu sankce od ruských odběratelů.
V Moskvě vedl Palas jednání i o vývozu českých technologií pro chov skotu a odchovu prasat. Příští rok bude totiž v Rusku Rokem vepřového masa, což je podle ministra šance pro české dodavatele najít další uplatnění.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down